Constatarea amiabila de accident

Incepand cu 1 iulie 2009, conducatorii auto implicati in accidente usoare (fara vatamari corporale) au posibilitatea unei proceduri alternative de constatare a daunelor inregistrate, fara a mai fi nevoiti sa apeleze la serviciile de constatare efectuate de catre reprezentantii Politiei Rutiere. Aceasta procedura poarta denumirea de Constatare Amiabila, si este valabila numai pentru accidente petrecute pe teritoriul Romaniei, in urmatoarele conditii:

  • indiferent de locul producerii accidentului: drumuri publice, drumuri inchise circulatiei publice, diverse incinte etc.
  • daca in accident au fost implicate doar doua autovehicule;
  • daca din accident au rezultat doar pagube la cele doua masini autovehicule.

Aceasta procedura este optionala si ofera conducatorilor auto posibilitatea de a completa impreuna si de a depune, ulterior, la companiile de asigurari formularul tipizat.

Completarea formularului nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor auto, ci un cumul de evenimente si fapte ce va contribui la solutionarea dosarelor de dauna. Acest document ii permite asiguratorului sa stabileasca vinovatia conducatorilor auto implicati in accident si pagubele produse.

Descarca model de constatare amiabila