infoline:

0763 670146, 0729 222.192

De acum e mai simplu: Poti alege din societatile de asigurare din oferta noastra, fie ca iti doresti un RCA la o societate preferata, fie ca alegi cel mai mic pret.

Legislatie asigurari auto

Polita de asigurare RCA-Raspundere Civila Auto este un contract incheiat intre posesorul unui automobil, persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurare autorizata in acest sens, ce are drept unic scop despagubirea tertelor parti prejudiciate in urma accidentelor de circulatie.
Cu alte cuvinte, asigurarea RCA acopera pagubele produse tertilor, din vina dumneavoastra in urma unui accident rutier.

Spre deosebire de RCA, asigurarea CASCO este o asigurare facultativa si acopera pagubele pe care le-a suferit autovehiculul dumneavoastra. Polita RCA este valabila numai pe teritoriul Romaniei, in afara granitelor fiind valabila polita Carte Verde.
Asigurarea RCA nu se adreseaza titularului sau, ci doar tertelor persoane care au fost pagubite din vina acestuia.

Pentru a asigura propriul automobil impotriva furtului sau a altor daune ce pot surveni, este necesara o polita de tip CASCO.

 

Informatii utile daune RCA

Incepand de pe 15 septembrie 2012, asiguratii RCA pot afla informatiile privind istoricul daunelor proprii, inscris in baza de date CEDAM. Astfel, cei care acceseaza acum baza CEDAM au posibilitatea de a alege intre doua interogari: "Polite RCA" si "Istoric daune". Conform CSA, sunt afisate prejudiciile asociate politelor intrate in valabilitate incepand cu anul 2008.

Interogarea istoricului de daune permite identificarea prejudiciilor asociate unei combinatii CNP/CUI - nr. inmatriculare/serie de caroserie. Astfel, dupa furnizarea CNP-ului (in cazul persoanelor fizice) sau a CUI (in cazul persoanelor juridice), utilizatorul va completa seria de caroserie sau numarul de inmatriculare (cele doua se completeaza alternativ). Pentru o mai mare acuratete a rezultatelor interogarilor, CSA recomanda utilizarea ambelor variante de cautare.

In urma unei interogari a istoricului de daune, sunt afisate data la care a fost declansata polita ca urmare a unui accident rutier, numele companiei de asigurare si data la care a fost efectuata plata. In cazul in care soferul nu a avut nici un accident, este afisat mesajul "Nu au putut fi identificate prejudicii pe baza criteriilor selectate".